skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

Hej!

Bloggen kommer att kickstarta med evenemanget Yogajulkalendern 2016 som jag har på Facebook. Det är 24 yogainspirerade övningar i december fram till julafton.

Bloggen kommer för övrigt att ha två ben att stå på. Det ena kommer att ha yogan som en grundpelare. Det blir allt möjligt kring yoga.

 

Det andra kommer att handla om mat. Jag är beroende av socker, vete och mjöler. Inte bara sugen på sött, utan beroende. Jag kommer ihåg när jag var liten och vi lekte smakleken. Alla fasade för att få en sked med mjöl för att det var så obehagligt att få i munnen, men jag älskade det; hur det blev en deg av allt och så smaken. Lägg till socker och fett till det så har du min favoritdrog.

Jag kommer att dela min historia och min väg som helt och hållet stimulifri och genom det kanske inspirera någon. Jag säger kanske, därför att idag är ätandet förknippat med så mycket annat än vad det är till för och man är inte så benägen att ge upp sina små tröst-, energi- och bedövningsmedel. För att vara helt ärlig så är det en utmaning att inte äta någon typ av sötning, inga som helst mjöler (nej, inte nötmjöler heller) och inget vete. Lägg också till beroendeframkallande drycker som kaffe, svart te, läsk och alkohol, så har jag väl täckt in i stort sett det folk lever på i dag. Jag väntar mig inte att så många kommer att följa min väg, men kanske kan jag så ett frö till att börja tänka i lite andra banor kring mat.

Bloggen kommer också att handla en del om egot. Och A Course in Miracles.

Varmt välkommen hit!

This Post Has 2 Comments

 1. Hej Mika.?
  Intressant!
  Jag kämpar själv med sockerberoende .och ”tröstätande”..både av godis och mat.
  Kommer att följa dig. Har fått tillgång till medicinsk yoga från min hälsocentral..börjar i januari.
  Även börjat hos en livs/näringscoach ..
  för stöd och hjälp samtal att bryta mönster.
  Är van vid kronisk värk och stelhet..inser att jag rör mig för lite..
  Mitt mål är regelbundna promenader dra ner på socker..vad gäller maten har jag en mångårig kostmedvetenhet ..men ”helheten” med mitt beteende måste ändras.
  Är en 62-årig Qvinna positiv empatisk kärleksfull till min omvärld..helheten jobbat mkt med mig själv med personlig utveckling genom åren. Känner att det börjar ge resultat i insikter och medvetenhet men det är ju ett ständigt arbete..men känner STOR TACKSAMHET och glädje i min utveckling.
  Har alltid sett mig som en ”sökande social ensamvarg”
  Ska bli så skönt att yoga igen ..har varit från några år ..och är i nuläget väldigt stel..jag har diskbråck..artros (jobbigast i knän) ..fibromyalgi o h spiral stenos i nacken..men är så van ..och jag har en hög smärtgräns..
  Men vet att tankens makt är stor och att yoga helar..så..jag är så tacksam att jag ”hittade dig” här
  Har gjort det jag kan av dina övningar i kalendern. .men har en längtan att förkovra mig kontinuerligt..så..behöver allt stöd jag kan fånga. Blir positiv och kärleksfullt påfylld o påmind av dina texter..du förklarar bra. ..Kommer att följa dig.
  Önska dig en fin dag!
  Ljus och kärlek till dig /Yv☺nne

  1. Hej Yvonne!

   Vad roligt att du hittat hit! Just nu är jag mitt uppe i Yogajulkalendern, men jag ska lägga upp mer om mat senare.
   Det är ett jätteproblem med maten och många, många är beroende på riktigt av socker, mjöler och vete. Det är en tuff sits och ett evigt frestande var helst man befinner sig.
   Jag är säker på att du kommer att bli mycket bättre med dina leder, fibron och spinala stenosen om du lägger om kosten, och kanske t o m helt kan sluta med all form av sötning, mjöler och vete en dag. På Facebook finns det en amerikansk sida som ger mycket stöd för beroende, Breaking free from food addiction. Man får ansöka om att gå med där. Sedan följer jag en matplan som är gjord för att bli helt ren, info kring vårt beroende och matplanen hittar du på https://kaysheppard.com/ om det blir av intresse i framtiden.

   Härligt att du är här och roligt att du också är intresserad av yoga! Det som är skönt att veta när kroppen är trilsk och sinnet är fixerat vid en och samma sak, något gott, är att det finns hjälp och att det går. Många, många som varit och är riktigt illa däran har klarat av det och därför gör vi det också. Du är i gott sällskap, så att säga.

   Önskar dig en riktigt fin dag (dagens lucka är för övrigt en jätteskön, stilla pose som ger dig både lugn och återhämtning)!
   Ljus och kärlek tillbaka!
   Mika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top