skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

YOGA

 

Av de saker jag funnit på i livet som ger en god hälsa på alla plan så ligger yoga högt upp på listan av det jag föredrar. Det är något med att man får med sig helheten i att vara människa som ger ett sådant allmänt välbefinnande och man går stärkt genom livet.

Jag erbjuder tre olika yogaformer.

I Helhetsyoga jobbar vi lite mer aktivt med andning i rörelserna och de stilla övningarna. Vi börjar alltid med en pranayam (andningsövning) och fortsätter med uppmjukande övningar. Efter det gör vi ett par stärkande övningar för att runda av med några välbehövliga stretchövningar. Efter en stunds Savasana (vila) avslutas hela yogastunden med en stilla meditation. Ibland sitter vi bara i tystnad, ibland tonar vi OM-mantrat och ibland håller vi en s k mudra. 

Axel – och höftyoga mjukar upp stelhet och spänningar kring hela rygg- och höftpartiet. I denna klass fokuserar vi på att öka rörligheten och lätta upp spänningar. Vi börjar med att mjuka upp kroppen i olika rörlighetsövningar och rundar av med flertalet väl valda stretchövningar. Efter Savasana sitter vi en stund i tystnad och stillhet. 

Och så en lördagsförmiddag i månaden med restorativa yogan, den ljuvliga återhämtningens yoga. Här kommer kroppen ner i varv och du lindas in i en skön omslutande filt av bomull, så avslappnad blir du. Top notch i stressreducering!

I yogan kan du förvänta dig några gemensamma delar.

Andningen får oss att förstå vad liv är

Den fysiska delen som främjar rörlighet, rymd och en förståelse för sig själv

Meditationen som stärker vår inneboende förmåga att intuitivt veta vad som behövs i varje given situation. Stillar tankeflödena

Vilan, den ibland så efterlängtade vilan. I den ger vi kroppen utrymme att själv tillrättalägga, integrera och lossa på det som vårt yogapass givit oss. Samtidigt smyger sig själen stillsamt in och lägger sig tillrätta i dina lugna, mjuka och naturliga andetag.

Du kan läsa mer om varje yogaform under fliken Yoga uppe i menyn.

Back To Top