skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

YOGA

Av de saker jag funnit på i livet som ger en god hälsa på alla plan – fysiskt, mentalt och själsligt – så är yoga det effektivaste. Det är något med att man får med sig helheten i att vara människa som ger ett sådant allmänt välbefinnande och man går stärkt genom livet.

De yogaformer som jag erbjuder är kundaliniyoga. Genom många års erfarenhet från yogaklasser visar det sig att vi har ganska liknande problem kring axlar, rygg och höfter. Ur det kom klassen Axel – och höftyoga till, som fokuserar på att öka just rörligheten och lätta upp spänningar som gjort kroppen stel där.

Nytt från i hösten 2017 blev en mer djupdykande yogaform som riktar in sig på att medvetet jobba igenom beteenden och oupplösta känslor som bidrar till att vi är känsligare för stress, oro och i stor mån olika typer av beroenden som vi känner oss fast i.

I yogan ser vi inte beroendet som någon sjukdom. Det gör att vi får en större känsla av frid och frihet inom oss – inte till att som alkoholist kunna dricka eller som spelmissbrukare kunna spela på ett hanterbart sätt. I stället jobbar yogapassen, övningarna och meditationerna specifikt på de system i kroppen och hjärnan som är involverade i våra beroenden och stressreaktioner. Yogan och meditationerna stabiliserar, renar och stärker oss från grunden. Resultatet blir för en alkoholist t ex att i s f att vilja kunna dricka som en vanlig person så uppstår inte lusten att dricka alls. Då förstår du hur läkningen ser ut. Fri från Oro heter denna klass.

I yogan kan du förvänta dig några gemensamma delar.

Andningen får oss att förstå vad liv är. Genom det enkla i att andas riktigt och i olika former får vi tillgång till vårt sinne, som är bråkstaken i våra liv när vi inte har styr på det, och genom det tillgång till hela skalan av lycka, balans, kärlek och mening.

Den fysiska delen lär oss om våra obalanser, svagheter, styrkor, vår förmåga, kraft, uttryck, kommunikation och syftet med detta vårt färdmedel. Bortom begränsningen, som kroppen faktiskt är, hittar vi hem till det sanna i oss. Ibland går det genom att se våra svagheter, ibland genom att uppleva vår kraft. Båda har ett värde med rätt attityd. Ingen går fri från att fela och ingen behöver dömas som sämre än någon annan.

Meditationen stärker, balanserar, renar, utmanar och lär oss. Om oss själva och vårt sinnes otålighet och icke tillit. Om det stora i det lilla. Om vad närvaro innebär, ofta ganska odramatisk och händelselös på ytan. Om vår relation till det större sammanhanget. Om vår plats och om vårt specifika syfte.

Vilan, den ibland å så efterlängtade vilan. I den får kroppen och själen smälta samman. Vi ger kroppen utrymme att själv tillrättalägga, förse och lossa på det som vårt yogapass har för avsikt att ge effekt för. Samtidigt smyger sig själen stillsamt in och lägger sig tillrätta i dina lugna, mjuka och naturliga andetag.

Vi läks, vi växer, vi transformeras som en naturlig följd av vår utveckling!

Du kan läsa mer om varje yogaform under fliken Yoga.

Back To Top