skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

YOGA

 

Av de saker jag funnit på i livet som ger en god hälsa på alla plan så ligger yoga högt upp på listan av det jag föredrar. Det är något med att man får med sig helheten i att vara människa som ger ett sådant allmänt välbefinnande och man går stärkt genom livet.

Jag erbjuder tre olika yogaformer. En mer dynamisk, Din Yoga, där vi jobbar med andning, flow, styrka, stilla och meditation. Här får du igång energin, blir starkare i kropp och själ och släpper på massor av stress och bygger upp lugnet inifrån.

Axel – och höftyoga kom till genom att jag efter många år som lärare fann att vi ofta har liknande typer av stelhet och problem kring axlar, rygg och höfter. I denna klass fokuserar vi på att öka rörligheten och lätta upp spänningar som gjort kroppen stel i dessa områden.

Och så en mer djupdykande yogaform som riktar in sig på att jobba igenom beteenden och oupplösta känslor som bidrar till att vi är känsligare för stress, oro och i stor mån olika typer av beroenden som vi känner oss fast i, Fri från Oro heter denna klass.

I yogan kan du förvänta dig några gemensamma delar.

Andningen får oss att förstå vad liv är. Genom det enkla i att andas riktigt och i olika former får vi tillgång till vårt sinne, som är bråkstaken i våra liv när vi inte har styr på det, och genom det tillgång till hela skalan av lycka, balans, kärlek och mening.

Den fysiska delen lär oss om våra obalanser, svagheter, styrkor, vår förmåga, kraft, uttryck, kommunikation och syftet med detta vårt färdmedel. Bortom begränsningen, som kroppen faktiskt är, hittar vi hem till det sanna i oss. Ibland går det genom att se våra svagheter, ibland genom att uppleva vår kraft. Båda har ett värde med rätt attityd. Ingen går fri från att fela och ingen behöver dömas som sämre än någon annan.

Meditationen stärker, balanserar, renar, utmanar och lär oss. Om oss själva och vårt sinnes otålighet och icke tillit. Om det stora i det lilla. Om vad närvaro innebär, ofta ganska odramatisk och händelselös på ytan. Om vår relation till det större sammanhanget. Om vår plats och om vårt specifika syfte.

Vilan, den ibland så efterlängtade vilan. I den får kroppen och själen smälta samman. Vi ger kroppen utrymme att själv tillrättalägga, förse och lossa på det som vårt yogapass har för avsikt att ge effekt för. Samtidigt smyger sig själen stillsamt in och lägger sig tillrätta i dina lugna, mjuka och naturliga andetag.

Vi läks, vi växer, vi transformeras som en naturlig följd av vår utveckling!

Du kan läsa mer om varje yogaform under fliken Yoga uppe i menyn.

Back To Top