skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

HELHETSYOGA

Helhetsyoga är en kombinerad yogaform från flera traditioner som syftar till att mjuka upp och stärka din kropp inifrån och ut. Andningen är grunden och motorn genom övningarna.

Ett pass i Helhetsyoga börjar med att landa i kroppen och själen här och nu med hjälp av medveten andning. Efter det gör vi några uppvärmande övningar för att få igång energin och flödet. De fungerar också lite renande på så vis att stress från dagen släpper ur systemet.

Sedan följer ett par styrkeövningar för att komma i kontakt med vår inre kraft. De är till för att stärka både kroppen och den inre viljan, utmana lite på ett vänligt och uppbyggande sätt. Syftet förutom att bli starkare är att ha en form att utforska det här med spänning/avspänning på, något vi har stor nytta av i vår vardag.

Den tredje fasen i passet är att stilla sig och göra sig redo för en stunds meditation. Vi gör några tänjande övningar där vi sträcker ut, andas, skapar rymd inuti. Övningarna är välgörande på flera plan. Här är det lätt att hitta närvaron i det som är så som det är. Vi lär oss att hitta en acceptans till oss själva där vi befinner oss just nu. 

Innan vi når den efterlängtade vilan sitter vi en stund i tystnad och stillhet. Låter det som pågår i tankarna få vara och lär känna oss själva rakt upp och ner utan distraktioner här och nu. Det är starkt avstressande och renande.

Savasana, vilan, är viktig i yogan. I den återhämtar och rättar kroppen till sig samtidigt som den balanseras, vitaliseras och gör sig av med det som vi inte behöver efter övningarna.

Efter yogapasset är det skönt att ta det lugnt en stund, gå och skrota lite i den nyvunna energin och balansen och närvaron i kropp, sinne och själ.

Jag hoppas att vi ses på Helhetsyoga!

Back To Top