skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

KUNDALINIYOGA

Kundaliniyogan blev det kärlek vid första ögonkastet med och gnistan har inte falnat under dessa 20 någonting år, varav jag undervisat i 10-talet av dem.

Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform och den kallas också medvetenhetens yoga. Den är konstruerad så att den alltid jobbar igenom vår energi och våra inre system som matsmältning, hormonsystemet, nervsystemet osv. Andningen är grunden och motorn genom det vi gör.

Att den kallas medvetenhetens yoga innebär att det sätt som den är utformad på gör att vi utvecklas och förändras på ett sätt som ökar vår medvetenhet när vi gör kundaliniyoga. Man har förstått att sinnet (tankar) är en del av vår mänskliga utformning som kan ställa till en del problem i våra liv. Därför vägleder läraren på ett sätt som gör att sinnet involveras. Det gör att deltagaren får träning och möjlighet att både lära känna sitt sinne och tekniker för att träna upp sin förmåga att hålla lite styr på det.

Ett kundalinipass börjar oftast med att landa i kroppen och själen här och nu med hjälp av medveten andning. Efter det tonar vi in med mantrat Ong Namo Guru Dev Namo och gör eventuellt några uppvärmningsövningar. Sedan sätter själva yogapasset igång.

Efter yogapass följer meditationen. Det här har många svårt för, vilket är  synd. Men det där hade man kunskap om i yogan… att vi människor först behöver de fysiska övningarna för att balansera kroppen, harmonisera den och genom det sedan underlätta för meditationen som följer. Meditationen är dessutom hela syftet med all yoga.

I kundaliniyogan har vi mängder med både utmanande, roliga, spännande och stärkande meditationer.

Vilan är viktig i yogan. I den återhämtar och rättar kroppen till sig, samtidigt som den balanseras, vitaliseras och gör sig av med det som vi inte behöver efter övningarna.

Efter yogapasset är det skönt att ta det lugnt en stund, gå och skrota lite i den nyvunna energin och balansen i kropp, sinne och själ.

Jag hoppas att vi ses på kundaliniyoga!

Back To Top