skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

Lucka 24 Tacksamhet

God morgon!

Sista luckan och sista kalenderinlägget. Det har varit superhärligt att du har varit med hela vägen! Det har inte varit någon lättsam kalender direkt. Den har blivit lite mer kompakt och omfångsrik än både förra julkalendern och sommarkalendern jag hade i juli, men jag beslutade mig för att skriva ner de grundläggande aspekterna som yogan innefattas av så att de finns samlade på ett ställe för mig, för dig och för framtida yogisar.

Jag fortsätter att göra blogginlägg någon gång i veckan kring yogiska aspekter. Bli vän med mig på Facebook om du inte är det, Yoga med Mika Frost, så kan du lätt följa dem därifrån. Eller så söker du bara upp bloggen lite nu och då och läser vad som skrivits där.

Nästa år har jag undervisat i yoga i tio år i Orsa. Det är något jag är oerhört tacksam och glad och stolt över. Vi sitter i lilla Orsa och sjunger mantran som kommer från en ganska liten region i norra Indien! Det är så expansivt och vackert, två världar som möts över gränserna (både fysiska och mentala).

Med den här kalendern har du fått en fördjupad inblick i hur du är uppbyggd som människa, med både en kropp, ett sinne och ande. Du har fått tillgång till användbara övningar som tar dig in i dig själv och bortanför personligheten, svårigheterna, frustrationerna, begränsningarna. De är enkla och effektiva. Jag hoppas att du ska ha användning för dem genom ditt liv. De ligger kvar i bloggen för alltid. Jag säger det igen, jag är jätteglad över att vi följts åt de här dagarna i december!

Tacksamhet

I dag är det julafton och gåvornas dag. Vi människor vill naturligt ge. När vi blir gnälliga över det vi tycker att vi har för lite eller inget av, när vi ständigt försöker få bekräftelse eller vara till lags, ja, då är det ett säkert tecken på att vi inte är i balans eller att vi ens är oss själva. Jag älskar det yogan ger genom sin livskunskap, att attityden är grundad i att vårt naturliga tillstånd är glädje, kraft, energi, frihet, frid. Inte övergivenhet, utanförskap, missunnsamhet, nedstämdhet, avundsjuka, misstänksamhet eller hat.

Min tacksamhet för yogan tar aldrig slut. Och det är anledningen till att jag gärna delar den på det här sättet. Mitt kall har alltid varit att inspirera andra på ett eller annat sätt. Genom yogan har jag hittat det perfekta medlet för att inspirera till det i oss som är sant, som är väl grundat i något som vi alltid kan komma tillbaka till och som stärker oss på djupet. Det finns alltid en väg ut. Med andning och effektiva övningar kan vi med lite ansträngning skifta vår sinnesstämning, vårt humör, vår attityd och vår personlighet så att de jobbar mer för oss än emot.

Vad helst vi har för problem eller tillkortakommanden i våra liv just nu (och vi har alla någon aspekt som kan förbättras), så är detta inte slutstationen. Vi är levande, vi är kapabla, vi är obegränsade och vi är kreativa. Samlar vi oss och vänder oss inåt har vi alltid tillgång till det vi behöver. Söker vi efter det utanför oss själva kommer vi alltid att lida, alltid känna oss bristfälliga och våra behov kommer bara att bli tillgodosedda sporadiskt. Ingen bra grund att vila ett liv på.

Låt tålamod, lugn och tillförsikt vara våra närmsta vänner. Låt anden i oss andas åt oss. Låt livet leva sig självt genom oss, på det sätt som det är menat att göra genom det att vi är de vi är. Ta tacksam emot i dag. När vi tar emot så ger vi, för vi kan bara ta emot det som vi har att ge.

Alla – mantrameditation för blomstring

Mantrat ”Aap sahaee Hoa Sache Da Sacha Doa, Har Har Har” tar bort rädsla och ger mental stabilitet. Det renar också i energifältet så att ingen illvillighet når dig på sikt. Det hjälper oss att förhålla oss till utmaningar på ett stärkt sätt. Meditationen vi ska göra sätter dig i kontakt med din inre kärna och du får insikt i hur allt hänger ihop med att vara, att ge, att ta emot. Om du tänkt vara med på det live-sända yogapasset kl 10, så avsluta passet med att göra den här meditationen. Använd spår 4 här eller sök upp en version du själv gillar.

 

 • Sätt dig i lätt meditationsställning eller på en stol.
 • Lägg höger hand över hjärtcentrat mitt på bröstbenet.
 • Korsa vänster hand över den högra.
 • Slut ögonen och vila dem slutna.
 • Sjung med i mantrat och lyssna till ljuden både inom dig och utanför dig själv. Placera dig själv energimässigt mitt i ljudet och låt det vibrera i och genom och runt omkring dig.
 • Gör i 11 min.

Avsluta genom att andas in, håll andan 20-30 sek, andas ut. Andas in igen, håll andan och sträck armarna ovanför huvudet och skaka dem. Andas ut. Upprepa en gång till. Sitt sedan i stillhet ett par minuter. Tacka sedan och ha en stilla, ljuvlig julafton.

Inför dagen

Det som du finner inom dig räcker till för att överskugga det som du tycker dig lida brist av utom. Fokusera på värmen om det så ”bara” är från det tända ljuset, på tacksamheten även om den ”endast” innefattar att du just nu är vid liv, på det som binder dig samman med någon, eller med Allt som Är. Förankra dig djupt inom dig själv och låt det flöda naturligt av glädje, av frid, av generositet därifrån. Gå till sängs ikväll och känn att du är glad över den här dagen, över ditt liv, över dig själv.

God Jul & Gott Nytt År!

Sat Nam!

This Post Has 4 Comments

 1. God Jul & Gott Nytt År!
  Tusen tack för den här fantastiska julkalendern. Jag kommer återvända hit många gånger. Jag har tyvärr inte möjlighet att vara med på din livesändning. Har inte en stressig julafton. Men just du ska jag besöka min lilla mamma som bor på ett hem för dementa. En viktig stund.
  Hoppas att du får en fin julafton!
  Kram Gisela

  1. Tack för december tillsammans, Gisela! Hoppas att du fick en fin stund med din mamma och att julen i övrigt varit fin. Önskar dig en god fortsättning och ett fint nyår! På återseende! Kram Mika

 2. Tack Mika för en fantastisk kalender. Och en härlig livesändning, vilken julaftonsyoga med en varm go meditation i lucka 24??
  En God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag dig ?❤?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top