skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

Lucka 21 Mudras

God morgon!

Man kan ha mycket roligt med energiverktyg. De gör oss känsligare för de subtilare nivåerna av livet och hjälper oss att skärpa till vårt instrument (kropp, sinne och ande) till att bli väldigt pricksäkert och användbart.

Mudras är finger- eller handställningar som vi gör i yogan. Våra händer är energikartor över vårt medvetande och vår hälsa. Genom att vika in, sträcka ut och röra fingrarna och handflatan kan vi kommunicera med kroppen och sinnet genom dessa mudras. Det är en teknik som ger tydliga budskap till energisystemet både i kroppen och i sinnet.

Man försluter och vägleder energiflöde och reflexer genom mudran till hjärnan. Varje område i handen relaterar till en specifikt område i kroppen och till olika känslor och beteenden. Händerna är ett instrument för vårt energisystem i kroppen och sinnet. Varje finger relaterar till en planets energi och kvalitet. Tummen står för individen. De mest grundläggande mudras innefattar att man trycker ett finger mot tummen och får på så sätt specifika resultat.

Alla – lär känna olika mudra

Gör lite fysiska övningar som uppvärmning. Är du van kan du använda dina favoriter. I annat fall kan du göra 26 Grodor, 1-2 min ryggflex, 1-2 min Katt & Ko. Om du inte kommer ihåg hur de görs, gå till Blogg och skriv in dem i Sök-rutan så kommer du rätt.

Sätt dig sedan bekvämt och ta några djupa andetag så att du stillar bruset inom dig själv och känner kontakt inåt.

  • Tryck tumme och pekfinger mot varandra (se bloggbilden). Denna mudra kallas Guyan mudra och sägs stimulera kunskap, visdom, mottaglighet och lugn. Pekfingret relaterar till planeten Jupiter och står för expansion. Känn energin genom trycket (inte för hårt, inte för löst) mellan fingertopparna och tummen. Stanna här tillräckligt länge för att känna in flödet ordentligt.
  • Tryck tumme och långfinger mot varandra. Denna mudra kallas Shuni Mudra och sägs inspirera till tålamod, urskiljning och åtaganden. Långfingret relaterar till planeten Saturnus och står för lärdomar. Sitt och känn energin här en stund.
  • Tryck tumme och ringfinger mot varandra. Mudran kallas Surya Mudra och sägs vitalisera energi, nervstyrka och god hälsa. Ringfingret relaterar till Solen och står för just energi. Sitt här och känn kontakten, både mellan fingrar/tumme och energin.
  • Tryck slutligen tumme och lillfinger mot varandra. Mudran heter Buddhi Mudra och ger förmåga att kommunicera intuitivt och tydligt. Lillfingret relaterar till planeten Merkurius och står för kommunikation. Känn in även här en stund.

Om du uppfattar att du behöver aktivera mer visdom, tålamod, hälsa eller kommunikation så kan du använda den mudran ett tag framöver när du mediterar.

Det finns hundratals, t o m tusentals olika mudras, så tycker du att det verkar intressant så finns det flera böcker om det.

Inför dagen

Ha lite extra medvetenhet i dina händer i dag. Känn den läkande energin du har i dem. När du tar i saker, gör det medvetet och närvarande. Se om du kan få nya upplevelser genom hur du använder dina händer och är närvarande i dem idag. Ha en riktigt fin dag!

Sat Nam!

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top