skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

Lucka 18 De tre sinnena

God morgon!

Det som är ett stort maktmedel i våra liv är vårt sinne. Det är också vår största fiende. Kan vi lära oss att styra sinnet i uppbyggande riktningar i s f nedbrytande, så kan vi ha ett fritt och lyckligt liv för alltid. Det är en av de stora utmaningarna i livet; att ha disciplin nog att inte låta oss hänge oss åt hur mycket negativitet som helst. Det negativa och positiva sinnet är bara genomfarter. Och att bara vara positiv och glättig är inte heller balanserat. Vi behöver vara välbalanserade för att må bra och fungera väl.

Ett av de enklaste sätten att börja jobba med sinnet är att börja andas lugnare, långsammare och djupare. Sinnet följer andningen och kroppen följer sinnet. Så, får du ett sätt att lugna ner sinnet, så hittar du också en väg till att lugna ner kroppen. När du har ett sansat sinne får du också en kropp som lättare läker och ger dig den visdom den besitter i form av att tala om när du gör rätt och när du behöver förändra något – du får förmågan att lyssna in och agera på det som kroppen behöver.

Det neutrala sinnet

Du ska få se en video som berättar om det neutrala sinnet, och följa meditationen för dagen genom den. Hela videon är på lite över 6 min och den är på engelska. Följ honom en stund i meditationen, men stäng sedan av och sätt igång din timer, som förinställts på 5-11 min för nybörjaren och 17 min för dig som är van.

För dig som inte är så bekväm med engelska så handlar det neutrala, eller icke dömande sinnet, om platsen i oss som vi kommer till när vi beaktat det positiva och det negativa i situationer vi ställs inför. Det här sker blixtsnabbt när vi inte lägger oss i. Du kan se fördelen med något, men också det som skulle kunna bli ett problem. Utifrån det når du sedan det neutrala sinnet, sinnet som bara vet vad som är rätt. Den här förmågan har vi alla, men är vi för fast i att saker bara ska vara bra eller att det bara lurar faror överallt så kanske vi sällan når fram till det neutrala, icke dömande.

Meditation för det neutrala sinnet

Den här meditationen är den som görs i videon här ovan, men om du inte är så bra på engelska eller inte vill se videon så kommer beskrivningen här.

  1. Sitt i lätt meditationsställning eller på en stol.
  2. Lägg höger hand i vänster och vila händerna i knäet.
  3. Fokusera blicken och energin i tredje ögat.
  4. Vibrera tyst stavelserna Wa He Gu Ru i tredje ögat. Separera dem och vibrera Wa för sig He för sig Gu för sig och Ru för sig, om och om igen i 5-11 min, eller 17 min om du är van.

Inför dagen

Lek med sinnets tankeprocess i dag! Se på saker ur ett negativt, användbart synsätt, ur ett positivt och möjliggörande sätt och släpp det sedan och landa i det neutrala och bara vet vad som är rätt. Du kan tillämpa det på människor, på händelser, på olika situationer osv. Se hur snabbt du kan ta dig igenom de olika nivåerna med lite träning. Det är ett superbra verktyg att använda på situationer som i dagsläget är negativa för dig. Rada upp det negativa i situationen. Bjud in och se om du kan hitta några möjligheter som det negativa skulle kunna vara avstamp för. Se om du sedan kan hitta ett läge där du inte dömer situationen, den bara är. När det sjunkit in, se om du kan ta en ny riktning (antingen i sinnet eller rent faktiskt i situationen). Ha roligt med det!

Sat Nam!

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top