skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

Lucka 17 De tre sinnena

God morgon!

Vi fortsätter att utforska sinnet.

Jag har inga bevis för det här och jag tycker att det ter sig helt otroligt, så jag för nu bara fram information som jag själv läst och fått det sagt till mig av någon annan som hört eller läst detta: vårt sinne producerar tusentals tankar varje sekund dygnet runt, hela livet. Eftersom det sker i energin så är det ju inte så att tankarna kommer en och en efter varandra, utan troligen uppstår i kluster av något slag. Nåväl, vi kan i alla fall konstatera att det sker en otrolig mängd aktivitet i vårt sinne dygnet runt, hela livet.

Yogi Bhajan har lärt oss att ”när vårt jag fångar upp en av dessa tankar så kan den övergå i en känsla.
Av de många känslor vi ger upphov till varje dag väljer vår personlighet ibland ut en som blir till en längtan.
Mellan alla olika uttryck för längtan som skapas inom oss kan vi då och då genom hårt arbete göra något av en och annan längtan och skapa något verkligt av den.
När det vi skapar är förankrat i vårt sinne och vår själ genomsyrar detta hela vår varelse och skapar balans.
Om inte alla delar inom oss är involverade på detta sätt kommer vi, oavsett vad vi skapar och manifesterar i den fysiska verkligheten, att uppleva en känsla av tomhet inom oss.”

Det positiva sinnet

Det positiva sinnet ger oss möjligheten att komma bortom det negativa, att inte fastna där, att se möjligheterna och den positiva essensen i varje situation och människa vi möter genom livet. Vi får förmågan att se bortom  människors beteenden, makeup, mönster och sätt att vara. När du är stark i det positiva sinnet har du alltid något gott att säga om andra och du har förmåga att fånga upp möjligheterna i varje situation.

Du är också i fysisk trim, har lätt för att uttrycka din vilja och när du handlar gör du det i samklang med din innersta kärna. Du slutför också det du påbörjar och du kommunicerar tydligt och rakt. Du är som ett ljus i mörkret för människor omkring dig.

I obalans är du antingen så blockerad här att det negativa sinnet alltid får ett ord med i spelet och du är rädd för din kraft. Här är det lätt att man dras med övervikt, nedstämdhet, t o m depression, och viljelöshet. Eller så tar det positiva sinnet helt över och du blir oflexibel och dominant. Här är du i stället smal som en sticka; spänd, ilsken, intolerant. Elden bränner upp dig inifrån.

När vi förnekar det negativa sinnet och använder oss av dess kraft, att ha urskiljning och att bedöma risker, så blir vi skyddslösa och saker skulle kunna gå åt pipsvängen. Du går in i relationer som du vet är olämpliga för dig t ex.

När helst något presenteras som enbart positivt ska du dra öronen åt dig. Det finns baksidor med allt. Det positiva sinnet är inte heller slutstationen, den är precis som det negativa sinnet en aspekt i en tankeprocess som slutligen mynnar ut i det ”neutrala” sinnet, det icke-dömande sinnet. Vi kommer till det i morgon.

Meditation för det Positiva Sinnet

Alla, van som nybörjare, gör den här i dag. Du som är van håller närvaron och positionen i exakta linjer och använder instruktionerna på ett förfinat sätt. Har du fått rätt skolning så vet du.

Den här meditationen öppnar upp hjärtcentrat och inkännandet av det positiva i sig själv. Den är en gest av glädje gentemot dig själv. Den sägs ha utövats av många stora och visa andliga ledare som Buddha och Kristus. Mudran (handställningen) blir en symbol för välsignelse och välstånd.

  • Sitt i lätt meditationsställning eller på en stol med sträckt ryggrad/nacke.
  • Böj armarna så att armbågarna vilar vid bröstkorgen, händerna är i axelhöjd.
  • Vinkla armarna i 30 grader framåt. (se bild)
  • Samtidigt pressar du axlarna och armbågarna avspänt men fast bakåt.
  • Böj ner lill- och ringfingret och håll fast dem med tummarna. Pek- och långfinger är sträckta rakt upp. (se bild)
  • Handflatorna är vända framåt.

 

Du sluter ögonen och vinklar mjukt upp ögonen mot punkten mellan ögonbrynen, tredje ögat, och koncentrerar dig där.

  1. Börja andas djupt, långsamt och helt och fullt. In och ut genom näsan.
  2. Pulsera mantrat Sa Ta Na Ma rytmiskt från tredje ögat och ut i Oändligheten i 11 min.
  3. Avsluta genom att andas in djupt och andas ut kraftfullt tre gånger. Öppna och stäng händerna flera gånger.
  4. Slappna av en stund

Den här meditationen lär dig att projicera ut från ditt innersta och in i den sfär där manifestering är möjlig. Du länkar dig själv samman med det himmelska via denna meditation.

I kundaliniyogan gör vi meditationer och yogapass i olika tidsintervall för att skapa nya, positiva vanor i våra liv. Att göra något i 40 dagar i sträck ger oss möjligheten att lägga grunden för en ny vana i våra liv. För att något ska bli helt integrerat i våra liv behövs 1000 dagar i sträck. Gör denna i 40 dagar samtidigt som du äter ganska lätt mat och bara talar sant från ditt hjärta för att verkligen införliva alla positiva effekterna av det positiva sinnet.

Inför dagen

Se på allt glädjefullt och gott ditt liv innefattar! Det spelar ingen roll hur din livssituation ser ut vad gäller pengar, partner, framgång, status, hälsa. Det finns alltid en motpol i världen vi lever i. Ansträng dig i dag för att hitta något positivt med varje negativ attityd, uttalande, situation, person du involverar ditt sinne i. Stanna kvar i varje positivt uttalande en stund så att du känner vibrationen av det i din kropp, i ditt sinne. Ha en dag då du känner dig rik, välsignad och välförsedd av livet!

Sat Nam!

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top