skip to Main Content
070-780 77 80 yogamedmika@gmail.com

Lucka 13 Chakrasystemet

God morgon!

Vi har kommit till summan av kardemumman av chakrasystemet, auran. Hela chakrasystemet är alltså ett energisystem vi har inom och utanför oss. Vi kan både lära känna oss själva ur ett lite annat perspektiv och arbeta med de obalanser vi har på flera plan än bara det fysiska.

I yogan ser vi ju oss människor som en helhet: kropp – sinne- ande – och känslor. Har vi en obalans i någon av dessa delar så finns de även avtryckta i de övriga. Därför är det så hjälpsamt att arbeta holistiskt med sig själv när man behöver ta sig an ett problem. Att bara se till det fysiska läker sällan hela problematiken.

Jag hoppas att du haft nytta av informationen du fått här och börjat se på dig själv ur ett lite annorlunda perspektiv (om du inte var bekant med detta tidigare). Kom bara ihåg att inte stirra dig blind på obalanserna – vi har alla obalanser och kommer troligtvis att ha det under hela livet – se dem i stället som en del av det större perspektivet av dig. Se också hur du kan göra små justeringar för att bidra till en stabil helhet. Läs vidare så ska vi gå lite djupare in på just auran.

8 Auran (elektromagnetiska fältet)

Auran har säkert de flesta hört talas om och det kan råda lite olika åsikter om den. Alla har en aura, allt levande har det. Den kan vara stark och den kan vara försvagad. Att ha en försvagad aura innebär inte att man är mindre andlig, det gör bara att man är lite mer utsatt för det som händer omkring en.

Auran är summan av alla våra chakrans tillstånd, hur de agerar och interagerar för att skapa harmoni eller disharmoni, ljus eller negativitet. Allt det speglas i ljuset av vårt elektromagnetiska fält, auran.

En attraktionshemlighet

Yogi Bhajan sa att auran kan bli så vid som ca 3 meter i alla riktningar. Hur djupt vår aura penetrerar jorden avgör hur väl vi har förmåga att attrahera det vi behöver, även pengar och en känsla av överflöd. Vår aura kopplas samman med jorden via hälar och hålfot i våra fötter. Välståndskvoten i vår aura bestäms av djupet på vår auras rot. Om vår auras rot är ytlig eller svag går det trögt att attrahera eller behålla pengar.

Som redan sagts arbetar våra chakran tillsammans för att organisera, arrangera och producera resultat i auran. Den allmänna styrkan i auran ger oss känsligheten att dra till oss, uppfatta, svara på och slutligen fånga möjligheterna som livet erbjuder oss.

Vi måste vara sammanlänkade med jorden (roten) och vår kropp för att kunna ta emot i livet. Ett sätt att expandera och vitalisera vår aura är att bära vita kläder i naturmaterial. Vitt reflekterar alla färger, svart suger i sig dem och minskar ljuset och vidden på vår aura.

Värna om auran

Vi behöver rena och göra anspråk på vår aura, upprätta vår personliga sfär. När vår aura är stark och strålande kan vi hjälpa andra och vara oberoende av hur det går och om vi får ett tack tillbaka eller inte. Vi ser det som behövs och det är det viktiga för oss. Det är meningen att våra auror ska vibrera av våra själars ljus. Det ljuset måste komma genom oss och ut i auran. För att så ska ske måste det som finns i kroppen vara i balans och aktiveras.

Auran är dessutom vårt effektivaste skydd för att lysa sanningen så starkt att all negativitet stöts bort och bara kärlekens ljus strålar från oss. Då kommer det tillbaka till oss och ger näring åt vår kärna. Vårt absolut starkaste kommunikationsmedel som människa är att stråla ljuset från vår Själ så starkt att alla känner sig älskade i vår närvaro. Det sker naturligt när allt är på plats, från roten upp till kronan.

Vi tar hand om vår aura inifrån genom att grunda vårt center i ryggraden, fokusera på rymden inom oss, känna sensationer i kroppen och utveckla känslighet för våra känslor i magen och solar plexus. Vårt känslomässiga tillstånd är en viktig komponent av auran. Det är också viktigt att vi lär oss att inte låta oss distraheras av alla saker som pågår omkring oss. Att övervägande ha sitt fokus i den yttre världen distraherar och försvagar auran. Vårt inre fokus stärker den.

Du som är ny – arm- och benrörelser som renar auran

 1. Stå bredbent
 2. Sträck ut armarna rakt ut från axlarna, handflatorna vända neråt
 3. Vrid dig åt vänster sida och andas in
 4. Vrid dig åt höger sida och andas ut
 5. Tillbaka till vänster andas in.
 6. Fortsätt växla mellan sidorna i en rytmisk takt.

 

Fortsätt så i 3 min. Överkroppen följer med vridningen. Huvudet gör inget på egen hand.

Känn dina fingertoppar som utkanten av din aura. Känn området mellan dina fingertoppar och din kropp som ”ditt” space. Rör dig medvetet här med andetagen.

Avsluta genom att stanna upp i mitten och känn dina fötter djupt rotade i jorden. Hålfoten sammanlänkar framsidan av kroppen med auran och jorden. Det representerar den flödande aspekten. Hälen sammanlänkar baksidan av kroppen och den stabila motsvarigheten. Känn båda energierna röra sig upp och ner längs ryggraden och in i jorden i samhörighet med dina andetag.

Meditation nybörjare (eller du som behöver extra skydd just nu)

Aad Guray Nameh – händerna rör sig diagonalt ut från hjärtat
Jugad Guray Nameh – händerna rör sig tillbaka till hjärtat
Sat Guray Nameh – händerna diagonalt ut från hjärtat
Siri Guray Deveh Nameh – händerna tillbaka till hjärtat

Se videon för info och fortsätt på egen hand i 3-11 min.

 

 

Det här är en underbar meditation som jobbar på auran. Mantrat är ett beskyddande mantra, så använd det när helst du känner dig otrygg.

Du som är van!

Gör samma arm- och vridövning som nybörjaren. Du är totalt fokuserad i det du gör och andningen är i perfekt synk med dina rörelser som rör sig rytmiskt från sida till sida, medveten om ditt elektromagnetiska fält. Vill du så gör du även meditationen.

 • Sätt dig sedan i lätt meditationsställning eller på stol.
 • Känn en tratt uppe vid kronchakrat som drar in ett gyllene ljus.
 • Stanna vid varje chakra (från kronchakrat och ner till roten) och känn att det här ljuset ger:

Klarhet och medvetande till ditt sinne
Avslappning i hals och axlar
Värme i ditt hjärta

Djup passion i ditt solar plexus
Pulserande liv i din navel
Virvlande expansion i din mage
Djupt rotad trygghet från din svanskota och fötter till jordens mitt

 • Känn slutligen, när du gått igenom alla chakrana, det gyllene ljuset ingjuta kraft i alla dina chakran samtidigt.

Befäst energin från hela dig i en strålande, gyllene aura som ett starkt, beskyddande fält omkring dig. Låt den bara innefatta din identitet och noga utvalda aktiviteter med omvärlden för att gynna ditt högsta bästa.

Guld har förmåga att nå ända ner till rotchakrat och genom hela chakrasystemet, pga det vita ljusets brist på densitet når det bara ner till kronchakrat. Därför är guld så bra när vi vill ha kraften från ljuset, men också få med hela kroppen.

Inför dagen

Välj med omsorg i dag! Splittra dig inte i tusen olika bitar. Även om samhället premierar det, så gör din hälsa det inte. Samla i stället ihop dig och agera inifrån och ut, inifrån och ut. Om inte du är med i det du gör, vad finns det för mening med att ge så mycket energi åt det du är involverad i? Om du är omgiven av negativitet i någon form i dag, så är det ännu viktigare att du står dig själv närmast. Känn energin innanför din hud. Sträck ut din gyllene aura så långt du kan och fortfarande känna energin på insidan av din hud. Låt ditt gyllene sken stråla starkt och positivt och stabilt i dag. Du är ett strålande instrument för kärlek, för glädje, för styrka och för frid. Låt det penetrera dina celler, din omgivning, ditt sinne. Välj med omsorg i dag!

Sat Nam!

 

This Post Has 4 Comments

 1. Tack för ännu en underbar lucka!
  Dina inlägg gör saker med mitt inre som jag inte kan förklara men känner desto mer. Bara att läsa dem sprider en värme inom mig. När jag sen gör övningarna ger det mig ännu mer. Jag är så glad att jag fann yogan innan min ”ohälsoresa” började. Den har hjälpt mig så mycket på flera plan.
  Jag önskar att jag ska bli så frisk att jag kan besöka ett av dina yogapass. Det vore så härligt att få uppleva dig ”live”. Jag har en underbar kundaliniyogainstruktör så det är inte för att jag är missnöjd med vad jag har. Jag älskar att berika livet med nya möten.
  Ha en underbar dag!
  Nu ska jag göra luckans meditation som jag älskar sen första gången jag gjorde den.
  Sat nam och glad lucia

  1. God morgon Gisela!
   Tack för dina fina ord, jag tar dem verkligen till mig!
   Jag är glad för dig att du funnit just den här yogan, då den verkligen är en djup och kärleksfull typ av yoga som gör att vi får en chans i livet på något sätt. Den går bortom det fysiska och ger oss så mycket mer, bortom det som retar vår tillvaro.
   Att orden talar till dig på ett så djupt plan tror jag bara visar hur fin och stark yogan är. Jag är ju en kanal för den på mitt sätt, men jag har alltid känt mig ren genom den – jag som personlighet med mina brister och fördelar försvinner och jag kan dela den på ett sätt som gör att du och ni får tillgång till er själva på ett större plan, om och när ni vill. Det kommer genom Ong Namo Guru Dev Namo och genom att hålla sig till strukturen, tror jag.
   I alla fall är jag jätteglad att du får något till dig varje dag som gör dig gott!
   Du är mer än välkommen till Orsa när det skulle fungera, en plats finns alltid ledig för dig på yogan där.

   Ha en jättefin dag och hoppas dagens lucka kan komma väl till plats (lucka 15).
   Kram <3

  1. Det är du också kära Ann. Jag ska verkligen försöka komma till Trondheim och yoga med dig någon gång, har t o m en väninna som är därifrån, Linda Skjevik.
   Klem till dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Back To Top